'Patiënten en hun familie een nieuwe levenskans geven, daarvoor organiseren we ook dit jaar en voor de 5e keer onze benefietavond', zegt ondernemer Dieter Mertens uit Herentals. 

'Vorig jaar mochten we 25.000 euro overmaken, het ingezamelde geld gaat zoals vorige keren,  rechtstreeks naar onderzoek en behandelingen om het immuunsysteem bij kanker te herstellen.

Professor Neyns en Algemeen Directeur professor Noppen van UZ-Jette zijn ook dit jaar aanwezig.  Ze informeren concreet waarvoor onze steun gebruikt zal worden.  Dit jaar krijgen we een primeur van professor Neyns, een nieuwe evolutie in zijn strijd tegen huidkanker.

De sponsor-partners en de MFA-band willen de NNieuwslezers opnieuw van harte oproepen om de schouders onder dit warme project te zetten.  Het belooft ook dit jaar een geanimeerde avond te worden, veel informatie, veel muziek en een uitgebreid gamma van hapjes en dranken.'

Voor inkomkaarten en info bel 0495 / 32 34 32 (Eric Mertens- organisatie).

Privaat benefietavond ten voordele van onderzoek immuuntherapie kankeronderzoekcentrum UZ-Jette :

Zaterdag 14 oktober - Europese School, Europawijk 100  Mol om 19 uur.
Inkom 20 euro, 1 drank en 1 snack inbegrepen.

Prof dr Neyns Bart : 'Mijn uiteenzetting op 14/10 in Mol zal onder begrijpbare taal toelichten welke de vooruitgang is die bereikt is met de immunotherapie. Focus zal liggen op de behandeling van melanoom en onze eigen bijdrage in het UZ Brussel (oa door hoe we met uw steun 1,5 jaar patienten hebben bijgestaan in de adjuvante setting wanneer er geen studies beschikbaar waren).

Hierbij zal de ontwikkeling van het lichaamseigen TriMixDC-MEL product aandacht worden gegeven (de fase I-, fase II studie incombinatie met ipilimumab en de gerandomiseerde fase II studie in de adjuvante setting).

Toelichting zal worden gegeven bij de lange termijn overlevers uit deze studies. Ik zal ik ook even onze studies in patienten met recurrent glioblastoom toelichten waarbij we de nivolumab en ipilimumab medicijnen in de tumor injecteren.

Tenslotte zal ik willen toelichten hoe we momenteel trachten een nieuwe ontwikkeling te starten met een combinatie van lichaamseigen myeloide dendritische cellen en de immuunbevorderende stoffen die de faramaceutische industrie ontwikkeld (incl het T-VEC recombinante virus),' besluit Prof dr Neyns Bart, Afdelingshoofd Medische Oncologie, UZ Brussel.